Кадър Нова Още един ръководен кадър на досегашните управляващи ще се

...
Кадър Нова Още един ръководен кадър на досегашните управляващи ще се
Коментари Харесай

Сменят шефката на агенцията по вписвания

Кадър Нова 

Още един управителен кадър на досегашните ръководещи ще се раздели с поста си.

Настоящият изпълнителен шеф на Агенцията по вписванията ще бъде заменен, сподели пред публицисти министър председателят Стефан Янев. Директор на организацията в този момент е Габриела Козарева и тя ще бъде заменена с предложение на министъра на правораздаването.

" Козарева е доста красива жена, двойничка на топ актрисата от Турция Мине Тугай, само че очевидно работата й не подхожда на служебното държавно управление, което ще й търси заместител ", написа Новините.бг.

В разгара на рецесията с Търговския указател правосъдният министър тогава Цецка Цачева постави отпред на ръководещата го Агенция по вписванията Габриела Козарева. 40-годишната юристка от половин година е началник на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия. Преди това беше зам.-министър на спорта - препоръчана от " Атака ", а още по-рано - началник на парцелите в спортното министерство. Когато министърът на стопанската система Емил Караниколов постави Козарева отпред на дребните и междинните предприятия, не бяха огласени претекстове за какво се маха дотогавашната шефка, нито за какво се поставя новата. 

Козарева е била и съветник в частния бизнес - в " Юрекс ", в " Евролекс ", а от 2011 до 2015 година е директор на " Правни и корпоративни въпроси " в " Нафтена Индустрия Сърбия Петрол " ЕООД, дъщерно сдружение на " ГазпромНефт " АД. В началото на кариерата си е правосъден асистент във Върховния административен съд - апетитна служба за младите адвокати. Завършила е класическата гимназия и право в СУ. От Министерството на правораздаването я показват като специалист с над 10-годишен управнически, административен и професионален опит в областта на бизнеса и комерсиалното право. 

" Мисля, че съм разгледала обстановката от всички вероятни ъгли ", споделя Козарева в изявление, когато оглавява организацията за дребните и междинните предприятия. Тогава е показана и като приключила отдалечен курс в Кеймбридж по британско и европейско право.

Имотната декларация на Козарева, подадена при встъпването й в организацията за дребните и междинните предприятия, демонстрира, че през 2013 година е получила апартамент от 146 кв. м. и два гаража в София против подмяна на различен парцел. По-късно продава гаражите. Същата година тя купува и трети гараж, отново в регион " Лозенец ", за който плаща 23 470 лева от заеми. Следващата година си купува различен апартамент от 144 кв. м в " Лозенец ". Цената му е 234 700 лева, а средствата - отново от заеми. 

Козарева заявява две коли - BMW за 120 000 лева, купено през 2012 година със заеми, и " Пежо " за 15 000 лева, добито през 2009 година от заплата. Единственият заем, заявен от Козарева, е ипотека за 89 500 лева Има и два влога - от 10 000 лева и от 5000 евро.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР